Hvorfor bruke Bokstativet?

Nakken vår er ikke skapt for å være bøyd over lengre perioder. Sitter du ved en pult og leser, plasseres det mer vekt på nakkemuskulaturen enn den tåler, noe som kan føre til spenninger og smerter. På kort sikt oppleves dette gjerne som hodepine eller stiv nakke. På lang sikt kan man oppleve kroniske rygg- og nakkesmerter samt endringer i skjelettets utforming, for eksempel ved at nakken blir kronisk krum. Disse problemene kan unngås ved å bruke Bokstativet.

Bokstativet er ergonomisk utviklet for å sikre en bedre leseposisjon. Ved å plassere bøker eller datamaskin på et stativ, reduseres belastningen på rygg og nakke. Slik kan du redusere både kortvarige rygg- og nakkeproblemer, samt unngå å utvikle langvarige skader på muskulaturen.

Det er mange fordeler ved å benytte seg av Bokstativet ved lesing. Noen av de viktigste funksjonene til Bokstativet er de følgende:

1. Bokstativet gjør lesing og lekser enklere og mer komfortabelt.

2. Bokstativet kan bidra til økt konsentrasjon ved lesing.

3. Ved å benytte Bokstativet kan man unngå dårlig kroppsholdning og deformasjoner i ryggraden.

4. Bokstativet bedrer leseforholdene for øynene, og reduserer risikoen for overanstrengelse av øynene og nærsynthet.

5. Ved å minske belastningen på nakkemuskulaturen kan Bokstativet redusere utslitthet, utbrenthet og stress.

6. Bokstativet er plassbesparende og vil bidra til en ryddigere pult med bedre plass.

7. Bokstativet gjør andre oppgaver enklere. For eksempel kan man sette kokeboken på Bokstativet mens man lager middag, sette treningsprogram eller instruksjonsvideoer på Bokstativet under trening, eller bruke Bokstativet for å fremvise bøker eller liknende.

8. Bokstativet bidrar til en bedre sittestilling og reduserer belastningen på nakkemuskulaturen.